Polskie eliminacje World Chocolate Masters, które odbyły się podczas targów Expo Sweet 22 lutego 2015 r., wygrał Łukasz Anioł.

World Chocolate Masters to jedyny konkurs na świecie, który poświęcony jest wyłącznie twórczemu wykorzystaniu czekolady. W tegorocznej edycji patronuje mu marka Brand Cacao Barry. Poszukiwania najbardziej obiecującego czekoladowego talentu zostały rozpoczęte serią krajowych eliminacji, odbywających się w różnych krajach na całym świecie. W polskich eliminacjach, odbywających się podczas targów Expo Sweet, 22 lutego 2015 r., udział wzięli: Weronika Stimma, Tomasz Deker, Robert Główka i Łukasz Anioł. Mistrzem czekolady został ostatni z nich. Tematem przewodnim VI edycji konkursu była „Inspiracja Naturą”. W jury prasowym, które przyznało nagrodę za najlepszą pralinę Tomaszowi Dekerowi, znalazł się również redaktor naczelny Cukienictwa - Piotr Ejsmont.

Fot. Redakcja