Dla zwiedzających warszawskie targi Expo Sweet wystawcy i organizatorzy przygotowali wyjątkowe pokazy, które poprowadziły wybitne osobistości branżowe.

Christopher Zunic, twórca technologii prowadzenia naturalnego kwasu pszennego, na stoisku firmy GETH poprowadził pokazy wypieku pieczywa śródziemnomorskiego, bagietek, pieczywa mieszanego i tradycyjnego. Iga Sarzyńska, mistrzyni cukiernictwa i wybitna dekoratorka, poprowadziła pokazy dekoracji tortów na stoisku firmy Modecor. Mattia Meinardi, złoty medalista Marco Polo Cup Szanghaj 2015 poprowadzil pokazy przygotowania lodów wegańskich na stoisku firmy Comprital.Joanna Olszewska, malarka obrazów czekoladowych, na stoisku Sempre namalowała „Gwiaździstą noc” Vincenta van Gogha. Giacomo Schiavon, mistrz włoskiego lodziarstwa, poprowadził pokazy pracy na tradycyjnych maszynach Cattabriga na stoisku Vegagastro. Rafał Macała i Ryszard Wawrzyniak, reprezentanci Polski na mistrzostwach w Mediolanie, poprowadzili pokazy sztuki rzeźby z karmelu i kreacji czekoladowych na stoisku Master Martini. Mirosław Drewniak, szef i mistrz kuchni, autorytet kulinarny, podczas Expo Sweet kreował desery gastronomiczne na stoisku ZT Kruszwica.

Fot. AB