27 października 2016 r. w siedzibie firmy Primulator Polska w Łodzi odbył się pokaz cukierniczy Alexandre’a Bordeaux, szefa Chocolate Academy w Wieze w Belgii.

27 października 2016 r. w siedzibie firmy Primulator Polska w Łodzi odbył się pokaz cukierniczy Alexandre’a Bordeaux, szefa Chocolate Academy w Wieze w Belgii. Ukończył on Ceria-Ipiat w Brukseli, a doświadczenie zdobywał w renomowanych piekarniach i hotelach w Belgii, USA, Włoszech, Japonii, Egipcie i Wielkiej Brytanii. Znawstwo Alexandre'a dotyczy głównie wypieków i deserów. Spotkanie w Łodzi poświęcone było tematyce receptur świątecznych. Bordeaux zaprezentował m.in. torcik Christmas Cherry Moon, składający się z: kruchych ciastek Linzer z nibsami kakaowymi, chrupiącego orzechowego fondantu, gładkiego ganaszu Sao Tome, żurawinowo-wiśniowego Compotée, kasztanowo-waniliowego Chantilly i glasażu Cherry Moon. Organizatorem wydarzenia były firmy: Callebaut Polska, Primulator i Tom-Gast.

Źródło i fot.: Callebaut Polska