25 marca 2017 r. na uroczystym bankiecie dla wystawców SweetTARGów redakcja "Cukiernictwa i Piekarstwa" już po raz trzeci wręczyła nagrody "Innowacyjność dla rzemiosła".

W 2017 roku wyróżnienia "Innowacyjność dla rzemiosła" otrzymały firmy:

FRIESLANDCAMPINA – za markę Debic, pod którą wyprodukowano masło do ciasta francuskiego oraz unikatowe masło odwodnione do produkcji lodów rzemieślniczych, w obu przypadkach przekłada się to na wyższą jakość produktów.

SEMPRE GROUP – za propagowanie wśród rzemieślników skutecznego łączenia doskonałych smaków deserów z ich nowymi, innowacyjnymi kształtami i formami.

CREAM PROFESJONALNE TECHNOLOGIE SPOŻYWCZE – za wprowadzanie do rzemiosła postępu technicznego w zakresie wałkowaczek i dzielarko-zaokrąglarek, przez co praca w zakładzie staje się łatwiejsza, a jej rezultaty są jakościowo lepsze.

Fot. Redakcja