14-17 kwietnia 2017 r. odbyły się targi firmy Hert. Odwiedzający mieli możliwość obejrzenia niektórych maszyn tej firmy, także w czasie ich pracy, m.in.: dzielarki, linie do pieczywa, chleba i bułek, piece oraz zmywarki do wózków i blach.

Targi, podobnie jak we wcześniejszych latach, zgromadziły wielu cukierników i piekarzy z całej Polski. Chwalili oni pomysł połączenia praktycznych pokazów urządzeń z możliwością ich zakupu. W części cukierniczej prezentowano wyrób pączków. Technolodzy zademonstrowali krojenie ciast na krajalnicy ultrasonicznej i TKSM. Interesujące były aranżacje sklepowe, np. koncept  Boulangerie (piekarnia w stylu francuskim), a także oferta kolbowych i automatycznych expresów do kawy oraz pieców do odpieku pieczywa i przekąsek. W drobny sprzęt i akcesoria można było zaopatrzyć się w markecie Hert.

W każdym dniu targów miały miejsce interesujące wykłady. Profesor Henryk Mruk przedstawiał sposoby promowania piekarni na rynku i wprowadzania nowych produktów. Podczas innych wykładów słuchacze mogli poznać najnowsze przepisy dotyczące znakowania żywności, nowości w dziedzinie pakowania żywności oraz tego, jak finansować inwestycje maszynowe.

Źródło i fot.: Hert