Credin Polska po raz kolejny zaprasza klientów z branży cukierniczej i piekarniczej do Sobótki, gdzie 5 i 6 września 2017 r. organizuje Credi Cookies Sensation.

 

Podobnie jak w ubiegłym roku, wydarzenie odbywa się pod hasłem „Chlebem i Winem”, a jego głównym punktem są prezentacje nowości piekarniczych w ofercie Credin. Pierwszą z nich jest pieczywo Jaglove na bazie polskiego Super Foods – kaszy jaglanej. Jest to lekkie pieczywo będące źródłem białka oraz mające niską zawartość tłuszczów nasyconych. Kolejną nowością jest Focaccia, czyli tradycyjne, puszyste pieczywo włoskie z aromatycznymi dodatkami. Ostatnią nowością są produkty bezglutenowe: Gluten-Free Baguette Mix przeznaczony do wyrobu pieczywa jasnego oraz Gluten-Free Softkernel do ciemnego pieczywa ziarnistego.

Live show i trendy produktowe

Credin nie zapomina także o branży cukierniczej, dla której przygotowano szereg nowych konceptów jesienno-zimowych, w tym m.in. opartych na mieszance Czystoziarnisty Whole & Pure cechującej się wyjątkowymi cechami odżywczymi. Poza prezentacją produktów podczas Chlebem i Winem odbywa się także Live Show z udziałem Beaty Śniechowskiej – zwyciężczyni 2. edycji polskiego MasterChef, oraz wykłady o trendach produktowych. Ponadto w czasie całego wydarzenia nie zabraknie wystawców wiodących producentów z branży piekarskiej i cukierniczej.

Źródło: Credin Polska