Jeśli jesteś otwarty na nowości w branży i zależy Ci na nawiązaniu kontaktów handlowych, koniecznie zarezerwuj termin 9-12 września 2017 r. i przyjedź na targi Bakepol.

Czterodniowe targi Bakepol to okazja do uczestnictwa w spotkaniach biznesowych i profesjonalnych pokazach oraz możliwość zobaczenia „na żywo” całych linii technologicznych, jak również spróbowania wytwarzanych na miejscu produktów. Bakepol to targi dedykowane dla całej branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej. Znajdziecie tam Państwo całą gamę asortymentu dla Państwa zakładu, m.in.: maszyny, krajalnice, garownie, piece, a także dodatki do żywności czy mieszanki. Jeśli chcecie Państwo na bieżąco śledzić postęp technologiczny i zostawić w tyle konkurencję – koniecznie zapoznajcie się z programem targów.

Najważniejsze wydarzenia

Forum Piekarskie Zdrowe Pieczywo

Seria inspirujących pokazów współorganizowana ze Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP m.in. na temat: stosowania alternatywnych źródeł energii, technologii produkcji, wykańczania pieczywa ozdobnego oraz typologii mąk i towaroznawstwa.

Pawilon A, stoisko nr 1

 

II Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką

Zadaniem uczestników będzie uformowanie w jak najkrótszym czasie 10 drożdżówek, ale wyłącznie jedną ręką. Zwycięzcom sponsorzy ufundowali atrakcyjne nagrody rzeczowe.

Pawilon C, stoisko nr 55

 

Pokazy cukiernicze

Iga Sarzyńska i Marta Truskolawska-Plichcińska poprowadzą pokazy tortów i dekoracji z masy cukrowej na różne okazje, a Kazimierz Rak – mistrz karmelarstwa, zachwyci warsztatem tworzenia kwiatów z cukru.

10.09.2017 r. (niedziela) w godzinach 10:30-16:30, Pawilon A, stoisko nr 21

 

Szkolenia cukiernicze – czekoladowe fantazje dla profesjonalistów

Mistrzowie branży poprowadzą szkolenia m.in. w zakresie: cake design, antygrawitacyjny tort 3D, eksponaty z karmelu.

9.09.2017 r. (sobota), Pawilon A, stoisko nr 21

Źródło: Międzynarodowe Targi Poznańskie