Przez dwa wrześniowe dni oczy branży piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej zwrócone były na Pyskowice. Wszystko za sprawą 17. Dni Otwartych firmy Polmarkus.

Przez dwa wrześniowe dni oczy branży piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej zwrócone były na Pyskowice. Wszystko za sprawą 17. Dni Otwartych firmy Polmarkus, które, rozrastając się z roku na rok, zyskały wśród włoskich uczestników miano „małego Sigepu”. Tegoroczna edycja zgromadziła niemal 100 wystawców z całej Europy, którzy dla ponad 1100 gości z Polski, Czech i ze Słowacji zaprezentowali kompleksową ofertę dla piekarni, cukierni, kawiarni, lodziarni i gastronomii.
Program Targów obfitował w pokazy i degustacje, dzięki którym goście mogli w praktyce poznać najnowsze trendy i technologie na nadchodzący sezon. Organizatorzy zaplanowali również szereg prelekcji, w czasie których wykładowcy związani z Akademią Biznesu Polmarkus mówili m.in. o tym, jak założyć własną lodziarnię rzemieślniczą i skutecznie promować swoją działalność, wykorzystując media społecznościowe. Dopełnieniem całości były zaplanowane wcześniej premiery surowców, wśród których zdecydowanie wyróżniły się nowe mieszanki funkcjonalne marki Suprima – Incombo i Pra Zboża. Po dwóch niezwykle intensywnych dniach impreza dobiegła końca. Na kolejną edycję organizatorzy zapraszają za rok!
Źródło: Polmarkus