Produkcja, sprzedaż i zarządzanie to trzy sektory Międzynarodowych Targów Europain. W branży piekarsko-cukierniczej istotna jest bowiem umiejętność dokonywania właściwych wyborów i znajdowania dobrych rozwiązań.

Przyjazne miejsca do sprzedaży

Obecnie klient piekarni poszukuje nie tylko bagietki czy ciastka, lecz miejsca, gdzie mógłby spokojnie usiąść i spędzić trochę czasu, napić się czegoś ciepłego, zjeść przekąskę lub kupić danie na wynos. Dla profesjonalistów z branży stworzenie takiego zakątka kawiarnianego lub miejsca pracy jest okazją zarówno do zwiększenia obrotów, jak i wyzwaniem, które pozwoli pozostać na rynku.

Wystawcy Europain prezentują zróżnicowaną ofertę składników i produktów końcowych dla kafeterii i piekarni-restauracji oraz małych sprzętów i usług, dzięki którym profesjonaliści przekształcą swój lokalny biznes w miejsce spotkań i degustacji.

Sprzedaż: connected shop

Obok zmian w sposobie konsumpcji, cyfryzacja jest zjawiskiem, która dotyczy całej branży Food Service, w tym sektora piekarsko-cukierniczego. Począwszy od sprawdzania godzin otwarcia lokalu, poprzez sprzedaż i Internet, płatności mobilne i usługę click&collect, nowe technologie rewolucjonizują branżę i usługi oferowane klientom, zwłaszcza millenialsom.

Wszystko co niezbędne do przeprowadzenia rewolucji cyfrowej: rady, technologie i odpowiedni sprzęt, będzie obecne na targach Europain. W programie m.in.: zamówienia przez internet i zarządzanie niesprzedanymi produktami.

Rozwiązania ułatwiające zarządzenie

Osoby zarządzające firmami będą miały możliwość zapoznać się z różnymi zagadnieniami związanymi z prowadzeniem piekarni-cukierni, takimi jak: pomoc prawna, ubezpieczenia, księgowość, planowanie produkcji, szkolenia i zarządzanie zasobami ludzkimi. Odwiedzający poznają na przykład oprogramowanie do zarządzania zasobami ludzkimi.

Na targach dostępne będą liczne technologie pozwalające zaoszczędzić czas i zoptymalizować sprzedaż: automatycznie realizowane polecenia zapłaty, system zarządzania zapasami, rotacja personelu, to tylko niektóre z rozwiązań proponowanych profesjonalistom z sektora piekarsko-cukierniczego, niezależnie od wielkości ich przedsiębiorstwa.

Wszystkie aktualności na temat targów dostępne są na stronie internetowej: www.europain.com. 

Źródło i fot. Międzynarodowe Targi Francuskie