Wielkimi krokami zbliża się sezon lodziarski. Wobec tego zapraszamy na seminaria lodziarskie organizowane przez firmę Savpol.

W marcu firma Savpol, już po raz kolejny, zaprasza na seminaria lodziarskie. Głównym celem organizacji spotkań jest przeniesienie na krajowy rynek światowych trendów lodziarskich, zaprezentowanych głównie na włoskich targach SIGEP odbywających się w Rimini.

Podczas spotkań zorganizowanych przez Savpol i Partnerów (firmy: Fabbri 1905, Valmar Gobal, Miran Ice Cones, Coldelite, ICB Tecnologie, Callebaut, Comprital oraz Malongo) będzie można zobaczyć pracę maszyn niezbędnych w każdej lodziarni oraz poznać nowości produktowe i spróbować przygotowanych na miejscu wyrobów – deserów, lodów, czekolad, a także świeżo zaparzonej kawy Malongo.

Seminaria odbędą się w aż siedmiu miastach (6 marca w Gdańsku, 7 marca w Grudziądzu, 8 marca w Poznaniu, 12 marca we Wrocławiu, 13 marca w Czeladzi, 15 marca w Krakowie i 16 marca w Rzeszowie).

Źródło i fot. Przedsiębiorstwo SAVPOL