Lody Inspiracje 2018
Lody Inspiracje 2018

W dodatku „Lody Inspiracje 2018” znajdą Państwo artykuły m.in.: o emocjach i relacjach z klientami, mitach lodziarskiego świata, lodach soft na bazach gotowych czy bez mieszanek, nowych cukrach w lodach, jak wybrać wyposażenie techniczne do produkcji lodów?, Coppa del Mondo della Gelateria 2018. Szczególnie polecamy: relację z targów Sigep, receptury lodziarskie oraz wywiad ze Zbigniewem i z Agnieszką Sankiewiczami.

Lody Inspiracje 2018

Sekret sztuki lodziarstwa. Emocje klientów i relacje z nimi

Pozytywne emocje wynikające z konsumpcji lodów oraz kształtowanie dobrych relacji z klientami to główne atuty dobrze prosperujących lodziarni. Potwierdzają to opinie mistrzów lodziarstwa.

Pasja i sposób na życie. Lody tradycyjne rodziny Sankiewiczów

O początkach produkcji lodów rzemieślniczych oraz działalności lodziarskiej rodziny Sankiewiczów z jej przedstawicielami Zbigniewem i Agnieszką (synową) Sankiewiczami rozmawia Marian Domal.

Targi Sigep 2018

20-24 stycznia 2018 r. we włoskim Rimini odbyła się 39. edycja Międzynarodowych Targów Lodziarstwa, Cukiernictwa, Piekarstwa i Kawy Sigep. Prezentujemy relację z tego wydarzenia.

Mity lodziarskiego świata

Żyjemy w świecie utartych myśli i przekonań. Często bywa tak, że myśli te tkwią w nas latami. Dlatego obalamy mity funkcjonujące w branży lodziarskiej.

Lody soft na bazach gotowych czy bez mieszanek?

Lody soft to rodzaj lodów o miękkiej konsystencji i wyrazistym smaku. Przedstawiamy technologię ich produkcji przy użyciu gotowych mieszanek oraz tradycyjnych surowców.

Miodowy Madagaskar

Limonkowa Słodycz

Gelato Mleczna Czekolada Power 41

Gelato Gold

Whisky „on the rocks”

Parfait na patyku

Nowe cukry w lodach

Zainteresowanie cukrami pochodzenia naturalnego ciągle wzrasta. Prezentujemy właściwości „starych” i „nowych” cukrów oraz ich wpływ na zdrowie.

Jak wybrać wyposażenie techniczne do produkcji lodów?

Czynników warunkujących wybór odpowiednich maszyn do lodów jest wiele. Prezentujemy najważniejsze z nich.

Przegląd maszyn do lodów

Coppa del Mondo della Gelateria 2018

20-23 stycznia 2018 r. w Rimini odbyła się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata. Trwający cztery dni konkurs wygrali Francuzi. Na podium stanęli reprezentanci Hiszpanii i Australii, Polska zajęła 7. miejsce.

Prezentacje produktów