Polskie eliminacje World Chocolate Masters, które odbyły się podczas targów Expo Sweet 22 lutego 2015 r., wygrał Łukasz Anioł.
Imprezę poprowadził Karol Okrasa
Weronika Stimma przy pracy
Drzewiec i jego autor - Tomasz Deker
Łukasz Anioł tworzący swoje czekoladowe arcydzieło
Pochłonięty pracą Robert Główka
Rzeźba - Weronika Stimma
Rzeźba - Tomasz Deker
Rzeźba - Robert Główka
Rzeźba - Łukasz Anioł
Jury ocenia praliny uczestników
Jury prasowe
Prace czekoladowych mistrzów podziwiali zwiedzający targi Expo Sweet
Zwycięzca Łukasz Anioł
Zwycięzca, uczestnicy i jury
Redakcja Cukiernictwa z Tomaszem Dekerem
World Chocolate Masters to jedyny konkurs na świecie, który poświęcony jest wyłącznie twórczemu wykorzystaniu czekolady. W tegorocznej edycji patronuje mu marka Brand Cacao Barry. Poszukiwania najbardziej obiecującego czekoladowego talentu zostały rozpoczęte serią krajowych eliminacji, odbywających się w różnych krajach na całym świecie. W polskich eliminacjach, odbywających się podczas targów Expo Sweet, 22 lutego 2015 r., udział wzięli: Weronika Stimma, Tomasz Deker, Robert Główka i Łukasz Anioł. Mistrzem czekolady został ostatni z nich. Tematem przewodnim VI edycji konkursu była „Inspiracja Naturą”. W jury prasowym, które przyznało nagrodę za najlepszą pralinę Tomaszowi Dekerowi, znalazł się również redaktor naczelny Cukienictwa - Piotr Ejsmont.
Fot. Redakcja
Copyright © 2021 Elamed | Polityka prywatności