Alexandre Bourdeaux i Krzysztof Ilnicki stanęli na cukierniczym ringu w Warszawie i Tychach, aby wziąć udział w organizowanej przez markę Callebaut Bitwie Szefów.

Rywalizację w Warszawie wygrał Alexandre Bourdeaux, który ukończył Ceria-Ipiat w Brukseli, a doświadczenie zdobywał w renomowanych piekarniach i hotelach w Belgii, USA, Włoszech, Japonii, Egipcie i Wielkiej Brytanii. Znawstwo Alexandre'a dotyczy głównie wypieków i deserów. Natomiast zwycięzcą drugiej rundy, rozegranej w Tychach, został Ambasador marki Cacao Barry i właściciel UMAM Krzysztof Ilnicki, absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych. Znani mistrzowie cukierniczy mieli trudne zadanie, gdyż musieli przygotować popularne w kraju rywala słodkości. Alexandre Bourdeaux przygotował trzy klasyczne ciasta z Polski – sernik, jabłecznik i pleśniak, a Krzysztof Ilnicki trzy klasyki z Belgii – merveilleux, gaufre de breuxelles i mendiant. Wydarzenie poprowadził Karol Okrasa.

Źródło i fot. Callebaut


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij