Barry Callebaut, 80 lat po rozpoczęciu produkcji białej czekolady, stworzył jej nowy rodzaj - czekoladę rubinową.

80 lat po rozpoczęciu produkcji białej czekolady, jako trzeciego jej typu po ciemnej i mlecznej, Barry Callebaut, wiodący na świecie producent wysokiej jakości wyrobów czekoladowych i kakaowych, ujawnił czwarty jej rodzaj – "Ruby", który jest wytwarzany z rubinowych ziaren kakaowca. Rubinowa czekolada ma intensywny smak (nie jest ani gorzka, ani mleczna, ani słodka) i charakterystyczny czerwonawy kolor.

Więcej informacji

Źródło: Barry Callebaut


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij