Coppa del Mondo della Gelateria 2018 - Cukiernictwo i Piekarstwo

20-23 stycznia 2018 r. w Rimini odbyła się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata. Trwający cztery dni konkurs wygrali Francuzi. Na podium stanęli reprezentanci Hiszpanii i Australii, Polska zajęła 7. miejsce.

Coppa del Mondo della Gelateria to najważniejszy międzynarodowy konkurs w branży lodziarskiej. W trakcie Mistrzostw każda z drużyn miała za zadanie przygotować aż osiem konkursowych prezentacji: udekorowany pojemnik z lodami czekoladowymi, deser lodowy w pucharku, tort lodowy, przystawkę wraz z lodami gastronomicznymi, autorskie lody stworzone na bazie składnika wylosowanego w ramach tajemniczego pudełka (mystery box), lodowy snack, dwa eksponaty – jeden wykonany z krokantu, a drugi – z bryły lodowej oraz bufet finałowy prezentujący wszystkie prace. Zgodnie z regulaminem w kolejnej edycji mistrzostw nie może uczestniczyć reprezentacja kraju, która ma aktualny mistrzowski tytuł (stąd nieobecność w bieżącej edycji reprezentacji Włoch).


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij