W czwartek 5 kwietnia 2018 r., w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi, odbyły się warsztaty dla cukierników i szefów kuchni, które poprowadził Bruno van Vaerenbergh, doświadczony kucharz i doradca kulinarny.

Warsztaty rozpoczęły się cyklem prezentacji, mającym przybliżyć zgromadzonym firmę FrieslandCampina oraz szeroki wachlarz produktów jej flagowej marki dla profesjonalistów – Debic - wśród których znajdują się śmietanki, masła oraz bazy do deserów.

Po części teoretycznej nastąpiła część praktyczna. Z wykorzystaniem nowoczesnego wyposażenia Międzynarodowej Szkoły Kulinarnej Ashanti w Łodzi, Bruno van Vaerenbergh zaprezentował na żywo właściwości wybranych produktów Debic i pokazał, jak wykorzystać ich zalety w usprawnieniu codziennej pracy. Asystował mu Michał Doroszkiewicz, właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab, Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca w Lodowym Pucharze Świat Rimini 2014r, Coppa del Mondo della Galateria w 2016.

Debicowi udała się trudna sztuka zebrania grona cukierników w jednym miejscu o jednej porze, co rzadko jest możliwe ze względu na nasze obowiązki. Podczas pokazu Bruno van Vaerenbergh pokazał nowe globalne trendy i technologie, które obecnie są na topie, co dla nas stało się symptomem do zainspirowania się tymi technikami i zaadaptowania ich w ramach własnego autorskiego stylu. Mam nadzieję, że produkty, na których pracowaliśmy, będą stawały się jeszcze bardziej rozpoznawalne, nie tylko w sektorze HoReCa, ale też na skalę całego rzemiosła cukierniczego - powiedział po wydarzeniu Paweł Mieszała, Mistrz Polski i Świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova.

Goście mogli również osobiście wziąć udział w warsztatach i przygotować słodkie specjały, takie jak Dulce De Leche, Baysam, Costa Rica, Griotto czy Indian Summer „Noche”.

Warsztaty zatytułowane „FrieslandCampina & Debic w słodkiej odsłonie były dla nas wspaniałą okazją by jeszcze mocniej zacieśnić więzi ze współpracującymi z nami cukiernikami i kucharzami, a także być może ambasadorami marki w przyszłości. W miłej i rodzinnej atmosferze pokazaliśmy, jak w praktyce pracuje się na naszych produktach. Myślę, że daliśmy też profesjonalistom możliwość wymiany doświadczeń, wiedzy czy tajników swojej kulinarnej sztuki – komentuje Olga Andrzejewska, Key Account Manager w FrieslandCampina Polska, producenta marki Debic.

Więcej informacji na temat marki Debic można znaleźć na: www.debic.com/pl, a o szkole Ashanti na www.ashanti.pl. 

Źródło i fot.: Core PR

 


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij