BAKEPOL 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie – pod znakiem odkrywania nowych smaków. Dotychczasowa słodko-słona ekspozycja wystawiennicza dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej zostanie w tym roku przyprawiona nowymi dodatkami.

Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej – tak można najkrócej scharakteryzować Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Ich siódma edycja odbędzie się w dniach 12-14 września 2019 roku w Krakowie.

„Od ziarenka do bochenka” 

Przede wszystkim pokazy, prezentacje, praktyczne rozwiązania. Pojawią się strefy na pokazy cukiernicze i piekarskie. W strefie pokazów sztuki piekarskiej Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarzy RP oraz Stowarzyszenie Polska Ekologia zaprezentują różnorodność aktualnych technologii  wytwarzania chleba i bułek! Krok po kroku realizowany będzie pokaz wypieku chleba z ziaren ekologicznych pod hasłem „od ziarenka do bochenka”. W programie pojawi się także pokaz wypieku tradycyjną technologią piekarską z odroczoną fermentacją z mąk ekologicznych i standaryzowanych.

- Już we wrześniu będziemy mieli możliwość spotkać się i porozmawiać o dobrym chlebie. Będę miał przyjemność spotkać się z piekarzami z całej Polski na targach Bakepol. Tam zastanowimy się nad tym skąd czerpać inspiracje, które przełożą się na dobro w postaci chleba, który służy zdrowiu, bo gotowej recepty raz na zawsze nie ma. – mówi Bogdan Smolorz BioPiekarz. – Trzeba rozmawiać i rozwijać nasze piękne i dobre rzemiosło – zaprasza do Krakowa na Bakepol. 

BioPiekarz, który w ostatnim czasie na zaproszenie Anny Lewandowskiej na jednym z obozów sportowych rozmawiał o zdrowym chlebie i diecie bezglutenowej, a chleb z jego piekarni cieszył się ogromnym uznaniem aktywnych sportowo kobiet, uwielbia rozmawiać i rozwijać swoją pasję do biochleba. Co więcej aktualnie Bogdan Smolorz – BioPiekarz ustala szczegóły w kwestii karmienia pieczywem organicznym i bezglutenowym pracowników Google. Warto przybyć do Krakowa na spotkanie z naszym gościem, aby porozmawiać o rzemiośle, kierunkach rozwoju oraz metodach, które przecież ciągle się zmieniają.

Słodka Elegancja 

Spotkania i prezentacje szkoleniowe z mistrzem Michałem Doroszkiewiczem, to cukiernicza szykowność i perfekcja. – Zapraszam na Bakepol, gdzie będę miał przyjemność dzielić się wiedzą i cukierniczym doświadczeniem – mówi Michał Doroszkiewicz. - Prezentacje szkoleniowe, które przeprowadzę, to nie będą tylko inspiracje smakowe, ale również aspekty estetyki oraz elegancji, które mają ogromny wpływ na sprzedaż produktów cukierniczych. Pokazy przygotowywane są w taki sposób, aby przybliżyć cukiernikom, właścicielom cukierni i obsłudze, jak ważna jest prezentacja oraz forma słodkich smakołyków i jakie znaczenie dbałość o szczegóły ma w przychodach cukierni.

Najlepsze połączenie: rzemieślniczy chleb, świeżo mielona mąka i artyzm

Kiedy na Bakepol pojawią się: mistrz cukiernictwa i piekarstwa Czesław Meus oraz miłośnik domowego wypieku chleba Piotr Połomski, to pojawi się rzemiosło w wersji EKO, ze świeżo mieloną mąką przygotowaną z dawnych odmian zbóż! Nasi Goście wpadną w wir przygotowywania ciasta i wypieku chleba oraz bułek zgodnie z tradycyjną technologią produkcji. Istotą wypieków będą surowce – pochodzące od polskich ekologicznych producentów. Będzie można skosztować chleba z dodatkiem prastarych zbóż, a także ocenić pieczywo z domieszką prastarych, pełnoziarnistych mąk mielonych na młynkach żarnowych Mockmill bezpośrednio przed przygotowaniem ciasta.

Nasi Goście zaprezentują również sposoby dekorowania pieczywa, które podkreślą i wyróżnią rzemieślnicze wyroby w oczach konsumentów. Obok sprawdzonych technik nacinania gotowych kęsów ciasta pokażą metodę dekorowania szablonami przygotowanymi z unikalnej miękkiej folii PVC, dopasowującej się do kształtu kęsa!

Przed nami wyjątkowa odsłona targów Bakepol z wielu powodów. Fantastyczni goście oraz zmiana lokalizacji targów na miasto królewskie – Kraków, a także modyfikacja zakresu tematycznego prezentowanego w ramach ekspozycji. Dotychczasową ofertę dodatków, komponentów i surowców oraz maszyn i urządzeń technologicznych dla przemysłów piekarskiego, cukierniczego oraz lodziarskiego dopełni specjalistyczny sprzęt do wyposażenia kawiarni, cukierni czy baru śniadaniowego.

Bogata ekspozycja i program wydarzeń

Idąc tym tropem, organizatorzy targów zaprosili w tym roku do współpracy również przedstawicieli firm mających w swojej ofercie wyposażenie kawiarni, cukierni i baru czy żywność oraz napoje dla gastronomii. Ponadto, zaprezentowana na krakowskich targach ekspozycja będzie jak zawsze atrakcyjna dla piekarzy, cukierników i lodziarzy, zarówno rzemieślników, jak i profesjonalistów z zakładów przemysłowych czy sieci handlowych. Bez zmian pozostanie również to, że targom towarzyszyć będzie bogaty program wydarzeń – inspirujących pokazów i prezentacji. Śmiało można więc powiedzieć, że BAKEPOL w 2019 roku będzie kusił wybitnymi smakami i rozwiązaniami jeszcze bardziej, niż do tej pory.

W dniach 12-14 września 2019 roku w Krakowie wszyscy uczestnicy wspólnie poszukają nowych, królewskich smaków, które zadowolą współczesnych wymagających konsumentów.

Więcej informacji na temat targów BAKEPOL: www.bakepol.pl.

 Źródło i fot.: Bakepol


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij