Z okazji Światowego Dnia Czekolady zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Jedz czekoladę, na zdrowie?".

Czy czekolada może być uważana za produkt prozdrowotny? Staramy się odpowiedzieć na to pytanie, przybliżając proces jej produkcji oraz wpływ właściwości odżywczych czekolady na zdrowie człowieka.

W dobie cyfryzacji i szeroko pojętego rozwoju cywilizacyjnego stale brakuje czasu, by oddawać się pasji gotowania. Często w porze obiadowej sięgamy po słodycze lub inne łakocie, które mają zaspokoić jedną z najistotniejszych potrzeb fizjologicznych – głód. Czy czekolada to przysłowiowa „pusta kaloria”, czy wartościowy składnik naszej diety?

Zapraszamy do lektury artykułu.

fot: iStock


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij