Już wkrótce będzie można zaprezentować im swoje produkty i usługi podczas 24. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się 25-27 marca 2020 roku w Nadarzynie w Ptak Warsaw Expo.

Organizatorzy spodziewają się ponad 300 wystawców. Przedstawiciele firm z ponad 20 krajów zaprezentują nowości i sprawdzone rozwiązania niezbędne do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Będzie można zapoznać się z ofertą obejmującą wyposażenie zaplecza kuchennego, np.: piece konwekcyjno-parowe, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze czy systemy informatyczne, a także propozycje dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa. Na stoiskach znajdą się produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Na EuroGastro firmy zaprezentują także wyposażenie hoteli, sal restauracyjnych oraz barów, w tym: meble i elementy dekoracji wnętrz, zastawę i tekstylia, zabezpieczenia i nowe technologie.

Od lat nasze targi stwarzają dobre warunki dla rozwoju biznesu. Sprzyjają nawiązywaniu nowych kontaktów i pozwalają na „podpatrywanie” oraz wdrażanie nowatorskich rozwiązań w restauracjach. Ofercie wystawców towarzyszy bogaty program konferencji i szkoleń, a także konkursów i pokazów. To wszystko sprawia, że EuroGastro, które w ubiegłym roku odwiedziło 22 tysiące zwiedzających, stanowią ważne wydarzenie w branży HoReCa, na którym warto i opłaca się być – mówi Urszula Potęga, prezes MT Targi Polska.

Wśród gości EuroGastro znajdują się przede wszystkim właściciele i menedżerowie lokali gastronomicznych, hoteli, szefowie kuchni, cukiernicy i piekarze. Obecni tu są także przedstawiciele sieci handlowych, hurtownicy, producenci, importerzy i dystrybutorzy żywności oraz napojów.

I tak już po raz 15. na EuroGastro będziemy gościć Theo Vafidisa z Festiwalem Kuchni Greckiej, propagującym tradycyjne potrawy i produkty z południowego krańca Półwyspu Bałkańskiego. Istotny element wydarzenia stanowić będzie prestiżowy konkurs kulinarny, w którym wezmą udział profesjonalni kucharze z wielu zakątków Polski.

Podczas dwunastej edycji zawodów Kulinarny Talent Robert Sowa wraz z innymi wybitnymi szefami kuchni wyłoni najbardziej obiecujących, młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Z kolei doświadczeni kucharze z Polski oraz z zagranicy staną w szranki na International CHEF Culinary Cup organizowanym przez Nestle Professional i Jerzego Pasikowskiego. Będzie to już piąta, jubileuszowa edycja tego konkursu.

Nieco innym podejściem do kulinarnej rywalizacji, szczególnie ważnym w dobie dbałości o właściwe odżywianie, charakteryzuje się konkurs Smart Cuisine – dania dietetyczne. Jego pomysłodawca i organizator, Jarek Walczyk, Prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni promuje zdrowe i smaczne gotowanie. W turnieju wezmą udział kucharze, którym te wartości przyświecającą w codziennej pracy. Nad przebiegiem zmagań czuwać będzie złożone z dietetyków jury, które wyłoni zwycięzcę.

Zdrowe odżywianie i ekologia to trendy silnie wpływające na funkcjonowanie restauracji w Polsce. Z tego względu organizatorzy EuroGastro planują również prelekcje dotyczące racjonalnego wykorzystania żywności.

Dla znakomitych szefów cukierni z całej Europy natomiast odbędzie się po raz drugi Debic Pastry Cup organizowany przez mistrza cukiernictwa Pawła Mieszałę sponsorowany przez firmę Debic.

Nowością podczas zbliżającej się edycji EuroGastro będzie Piazza Italia – kuchnia włoska bez barier, wydarzenie przygotowane przez Giancarlo Russo wraz z firmą Winterhalter. Niewątpliwą atrakcją tego punktu programu będzie live cooking prowadzony na 3 wyspach do gotowania. Oprócz występów mistrzów kulinarnych i gwiazd telewizyjnych przygotowano pokaz p.t.: Kuchnia włoska oczami osób niepełnosprawnych intelektualnie, w którym uczestniczyć będą podopieczni Towarzystwa Wspierania Inicjatyw Społecznych ALPI z Białegostoku.

 

Więcej informacji na stronie.

 

Żródło: MTtargi Polska


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij