Rusza 8. edycja międzynarodowego konkursu World Chocolate Masters. Jakie wyzwania stoją przed uczestnikami?

World Chocolate Masters stawia rzemieślnikom wyzwanie – zastanowienia się nad przeszłością i stworzenia świetlistej przyszłości, opartej na designie, nauce i technologii. World Chocolate Masters to wiodący konkurs międzynarodowy dla rzemieślników i szefów całkowicie oddanych swoim twórczym ideałom dotyczącym roli czekolady w cukierniach, piekarniach, pracowniach i restauracjach. Eliminacje odbędą się 24 września w Akademii Czekolady. W jury zasiądą Krzysztof Ilnicki, Aleksandra Sowa oraz Michał Iwaniuk. Kandydatem do reprezentowania naszego kraju będzie Igor Zaritskiy.

„Smakuje, wygląda, robi wrażenie” to hasło tegorocznej edycji konkursu. Od uczestników konkursu jury oczekuje przede wszystkim: myślenia jak designerzy, działania jak przedsiębiorca i umiejętnego wykorzystania wkładu Cacao Barry opartego na współpracy naukowców i żywieniowców, by stworzyć zdrowy i pyszny czekoladowy wyrób. Głównymi zadaniami są: prezentacja dotycząca uczestnika i jego wizji, przykład designu, czekoladowa przekąska, ciastko i pralina.

Źródło i fot.: Barry Callebaut


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij