Już od 24 lat dostarczamy wiedzę dla specjalistów – cukierników, piekarzy i lodziarzy.

Klienci stawiają na jakość, nie daj się wyprzedzić konkurencji! Tylko u nas:

  • inspiracje do poszukiwania i wprowadzania nowych rozwiązań;
  • najnowsze trendy prezentowane na zagranicznych targach;
  • wywiady z ludźmi, którzy odnieśli sukces w branży – światowymi i rodzimymi mistrzami;
  • nowoczesne technologie wykorzystywane w produkcji piekarsko-cukierniczej;
  • wiedza o surowcach w głównej mierze decydujących o sukcesie wyrobów;
  • sprawdzone receptury, które urozmaicą Twoją ofertę;
  • wyjątkowe tutoriale cukiernicze;
  • nowoczesny sprzęt wykorzystywany w branży;
  • rzetelne przeglądy maszyn i urządzeń;
  • opinie cenionych w branży osób – ekspertów i praktyków;
  • sekrety produkcji wyrobów o włoskim i francuskim rodowodzie;
  • podstawy piekarstwa i cukiernictwa adresowane do mało doświadczonych i przyszłych rzemieślników;
  • porady biznesowe i prawne.

Stałe działy

  • RAPORT – Piszemy o najważniejszych problemach branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej oraz staramy się podpowiedzieć ich rozwiązanie.
  • TRENDY – Przybliżamy najnowsze rozwiązania w zakresie wyposażenia i projektowania zakładów piekarsko-cukierniczych oraz trendy obowiązujące w dekoracjach cukierniczych, opakowaniach i sposobach podania produktów.
  • ROZMOWY Z MISTRZAMI – Rozmawiamy z ludźmi, którzy odnieśli sukces w branży piekarsko-cukierniczej — włoskimi i rodzimymi mistrzami, i odkrywamy tajniki ich powodzenia.
  • TECHNOLOGIE, SUROWCE, RECEPTURY – Omawiamy i podpowiadamy nowoczesne rozwiązania wykorzystywane w produkcji piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej.
  • RECEPTURY MISTRZÓW – Dostarczamy wiedzę na temat najsłynniejszych na świecie receptur, za pomocą których warto urozmaicić swoją ofertę.
  • MASZYNY I URZĄDZENIA – Piszemy o nowoczesnym sprzęcie wykorzystywanym w branży piekarsko-cukierniczej, a w unikalnych i w pełni obiektywnych przeglądach maszyn dostępnych na polskim rynku przedstawiamy ich bardzo dokładną specyfikację techniczną.
  • ŚWIAT CZEKOLADY – Odkrywamy sekrety produkcji wyrobów czekoladowych i przybliżamy najnowsze trendy w czekoladziarstwie.
  • RYNEK LODÓW – Przekazujemy wiedzę dotyczącą tajników rzemiosła lodziarskiego i pracy najsłynniejszych na świecie lodziarzy.
  • KROK PO KROKU – Inspirujemy, prezentując tutoriale, w których krok po kroku pokazano, jak wykonać oryginalne i efektowne dekoracje cukiernicze.
  • TRADYCYJNE WYPIEKI – Wierzymy, że sprzedaż produktów opartych na tradycyjnych recepturach, to krok w dobrym kierunku, dlatego zamieszczamy je naszych łamach.
  • ZDANIEM EKSPERTÓW – Znane w branży osobistości dzielą się spostrzeżeniami dotyczącymi problemów i szans piekarstwa oraz cukiernictwa.
  • PRAWO – Przekazujemy informacje o zmianach w przepisach prawnych oraz inicjatywach, które wpływają na branżę.
  • BEZPIECZEŃSTWO W PIEKARNI I CUKIERNI – Przybliżamy najważniejsze kwestie z zakresu bezpieczeństwa pracy w zakładach piekarsko-cukierniczych.
  • POMYSŁ NA BIZNES – Podpowiadamy, jak nowocześnie oraz efektywnie prowadzić swój biznes i rozwijać przedsiębiorstwo w sposób konkurencyjny.
  • RYNEK – Na bieżąco dostarczamy informacje na temat najważniejszych wydarzeń branżowych odbywających się w kraju i za granicą.

Autorzy

  • NICO CARLUCCI, włoski piekarz, absolwent włoskiej filii szwajcarskiego Richemont
  • dr inż. DOROTA CZERWIŃSKA, SGGW Warszawa
  • PIOTR ŁAWROWSKI, technolog ds. badań i rozwoju
  • prof. dr hab. inż. GRAŻYNA JAWORSKA, Katedra Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, Wydział Biologiczno-Rolniczy, Uniwersytet Rzeszowski
  • DR INŻ. CELINA HABRYKA, technolog żywności
  • ANNA SACHARCZUK, technolog żywności, kierownik Działu Badań i Rozwoju
  • dr ANNA GRZEGORCZYK, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • dr KAROLINA PYCIA, Katedra Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, Wydział Biologiczno-Rolniczy,
    Uniwersytet Rzeszowski
  • EWA DRZEWICKA, Torty Artystyczne Jula Smakula
  • dr hab. JAROSŁAW DUMANOWSKI, Instytut Historii i Archiwistyki UMK
  • MARCELINA MIAZGA-SŁAWIŃSKA, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • ADAM MELKOWSKI, członek ICC Polska, Bydgoszcz
  • MARIAN DOMAL, mistrz lodziarstwa
  • JOANNA EJSMONT, znawczyni włoskiej kuchni
  • AGNIESZKA ZAJĄC, dekoratorka cukiernicza
  • BARBARA NOWICKA, specjalistka ds. ekonomiki produkcji
  • MAGDALENA KOMOROWSKA, dekoratorka cukiernicza
  • JULIA HOTLIŃSKA, koneserka włoskich smaków

W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij