Lody Inspiracje 2019
Lody Inspiracje 2019

W dodatku „Lody Inspiracje 2019” znajdą Państwo m.in. artykuły: o ekscytujących „pokazach mroźniczych”, klasycznych deserach lodowych, obliczaniu kaloryczności w lodach według Pino Scaringellego, marketingu w lodziarni, mleku i jego pochodnych w lodziarstwie. Zachęcamy również do zapoznania się z relacją z targów Sigep 2019.

Lody Inspiracje 2019

Ekscytujące pokazy mroźnicze. Wysoka jakość czy chwilowa fascynacja?

Lody tajskie czy lody z ciekłym azotem dostarczają klientom zarówno wielu walorów smakowych, jak i widowiskowych. Niezależnie od tego, czy jest to tymczasowa moda, czy utrzymają swoją popularność, są smakołykami godnymi uwagi.

Klasyczne desery lodowe

Klasyczne desery lodowe intrygują zarówno smakiem, jak i wyglądem. Chociaż ich nazwy brzmią czasem onieśmielająco, kompozycje takie nie należą do trudnych w przygotowaniu.

Obliczanie kaloryczności w lodach

Włoski lodziarz Pino Scaringella przeszedł długą drogę, aby przekonać się, jaki zawód chce w życiu wykonywać. Obecnie jest mistrzem lodziarstwa i naucza zawodu. W rozmowie z Piotrem Ejsmontem zdradza sposób na obliczenie kaloryczności w lodach.

Roberto Lobrano. Dlaczego marketing w lodziarni odgrywa istotną rolę?

Włoski pasjonat lodziarstwa Roberto Lobrano w rozmowie z Piotrem Ejsmontem opowiada o początkach swojej kariery zawodowej, udziela cennych wskazówek dla właścicieli lodziarni i uzasadnia, dlaczego działania marketingowe odgrywają kluczową rolę w lodziarstwie.

Mleko i jego pochodne w lodziarstwie

Szeroka oferta lodów mlecznych, śmietankowych i mleczno-owocowych oraz lodów deserowych i wyborowych zawierających tłuszcze roślinne umożliwia wybór lodów stosownie do gustu konsumentów. Wybierając te desery, należy brać pod uwagę ich skład.

Sigep 2019. Innowacje na rynku lodziarskim

18-20 stycznia 2019 r. odbyła się 40. edycja Międzynarodowych Targów Lodziarstwa, Cukiernictwa, Piekarstwa i Kawy Sigep. Prezentujemy relację z tego niezwykłego wydarzenia autorstwa Piotra Ejsmonta, redaktora naczelnego „Cukiernictwa i Piekarstwa”.

PRZEGLĄD WITRYN DO LODÓW

Prezentacje produktów


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij