Lody Inspiracje 2021
Lody Inspiracje 2021

W dodatku „Lody. Inspiracje 2021” znajdą Państwo m. in. artykuły dotyczące: procesów technologicznych w produkcji lodów, biznesu lodziarskiego online, lodów na bazie napoju chlebowego i kawy zbożowej, sosów do lodów, lodów z puszki, wyboru witryny i jej eksploatacji oraz orientalnych smaków lodów.

Lody Inspiracje 2021

Procesy technologiczne w produkcji lodów

Produkcja lodów jest procesem wielofazowym. W artykule skupiamy się na przemysłowej technologii produkcji lodów, w szczególności na procesach emulsyfikacji, homogenizacji oraz mikronizacji.

Biznes lodziarski online. Jak sprzedawać lody przez Internet?

W dzisiejszym świecie niemal wszystko sprzedaje się online. Na rynku e-commerce od lat zauważalny jest dynamiczny trend wzrostowy. Przyglądamy się, jak to wygląda w branży lodziarskiej.

Sweet Corner Warsaw. Pierwsze w Warszawie czarne lody typu soft

Sweet Corner to warszawska lodziarnia, która jako pierwsza w Polsce zaczęła serwować czarne lody o właściwościach prozdrowotnych. Pytamy, czy ich produkcja jest skomplikowana.

Lody na bazie napoju chlebowego i kawy zbożowej

Dzisiaj coraz częściej powracamy do wyrobów z dawnych lat. Jednym z nich jest napój chlebowy, który od wieków był traktowany jako bezalkoholowy napój orzeźwiający. Czy na jego bazie mogą powstać lody?

Sosy do lodów

Sosy do lodów bardzo często stanowią ich smakowity dodatek. W dobrej lodziarni ich jakość powinna być równie wysoka jak produkowanych lodów. Czy sporządzanie sosów jest czasochłonne?

Lody z puszki, czyli dawne lody domowe

Skąd brano lód do produkcji lodów na początku XX wieku? Przedstawiamy dawne receptury na lody zamieszczone w książkach Marii Ochorowicz-Monatowej i Aliny Gniewkowskiej.

Wybór witryny i jej eksploatacja

Wybór witryny oraz jej umieszczenie w pomieszczeniu odgrywają bardzo ważne role. Przybliżamy, na co warto zwrócić uwagę, oraz dajemy kilka rad dotyczących eksploatacji witryn.

Lody w innej odsłonie. Smak orientu

Mochiko, salep, mastyks czy woda różana to składniki, których nie znajdziemy w naszych lodach. Warto jednak poznać, jak wykorzystuje się je w innych krajach do przygotowania zimnych deserów.

Prezentacje produktów


W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku nowych przepisów w zakresie ochrony danych osobowych (RODO), chcemy poinformować Cię o kilku ważnych kwestiach dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania Twoich danych osobowych. Prosimy abyś zapoznał się z informacją na temat Administratora danych osobowych, celu i zakresu przetwarzania danych oraz poznał swoje uprawnienia. W tym celu przygotowaliśmy dla Ciebie szczegółową informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych.
Wszelkie informacje znajdziesz tutaj.
Zachęcamy również do zapoznania się z naszą nową Polityką Prywatności.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem iodo@elamed.pl

Zamknij